Ibiza Estates Development

Onze werkwijze

Uw Nederlandse vastgoedontwikkelaar op Ibiza

Ibiza Estates Development is uw Nederlandse vastgoedontwikkelaar op Ibiza. Met ons team van experts vliegen we het proces anders aan dan onze Spaanse collega’s. Met onze ervaring ontwikkelen we projecten met specifieke aandacht en passie voor het vak. Het is dan ook onze uitdaging om uw verwachtingen te overtreffen. Dat is namelijk precies waarmee ons moederbedrijf groot is geworden op Ibiza.

Ibiza Estates Development is onderdeel van Ibiza Estates. Deze gerenommeerde Nederlandse makelaar op Ibiza biedt exclusieve aankoopbegeleiding en nazorg. Zij gaan een stapje verder, waar andere makelaars stoppen. Vanuit datzelfde streven om Nederlandse kwaliteit en aandacht te bieden bij vastgoedontwikkeling op Ibiza, zijn we onze ontwikkelingstak gestart. Ons brede team combineert Nederlandse ontwikkelaars, ondernemers en vastgoedspecialisten met een uitgebreid netwerk aan lokale aannemers, architecten en andere specialisten.

Ibiza Estates team

Nederlandse specialisten op Ibiza

Ibiza Estates Development bestaat uit een team van Nederlandse specialisten op Ibiza. We combineren jarenlange ervaring in projectontwikkeling en lokale kennis van de vastgoedmarkt op Ibiza met ijzersterk ondernemerschap en een waterdichte juridische structuur. Dit resulteert in een team dat exact weet wat er moet gebeuren om uw droomhuis op het eiland te realiseren.

We spreken de Spaanse taal en hebben kantoren in Nederland en op Ibiza. Vanzelfsprekend zijn we gewoon in het Nederlands bereikbaar. Ondertussen kennen we de Nederlandse vastgoed voorkeuren, houden we net zo goed van duidelijke communicatie en kiezen we uitsluitend voor kwaliteit.

Wie we zijn

Werkwijze

Vastgoedontwikkeling vraagt wat ons betreft om kwaliteit en heldere communicatie. Om duidelijk te communiceren brengen we de verschillende stappen graag in kaart.

Kennismaking en financiële situatie

Wanneer u geïnteresseerd bent spreken we graag met u af bij op ons kantoor in Eindhoven. We maken we kennis en brengen we u op de hoogte van de verschillende onderdelen waar rekening mee gehouden dient te worden. Ook kijken we naar uw financiële situatie. Zo wordt in Spanje bijvoorbeeld tot slechts 60-70% gefinancierd en kennen ze verschillende belastingen.

Bezichtigen op Ibiza

Wanneer uw financiële situatie er goed uitziet, gaan we bezichtigen op Ibiza. Ons team op Ibiza laat u met enthousiasme de villa en omgeving zien. We vertellen u alle voordelen, maar laten u ook de nadelen zien. Zo heeft u een duidelijk en eerlijk beeld over de residentie.

Voorlopig koopcontract en aanbetaling

Bent u net zo enthousiast over de woning als ons? Dan maken we een voorlopig koopcontract op (ook wel Arras contract) en dient er een aanbetaling voldaan te worden. Deze aanbetaling wordt vastgezet bij de notaris en biedt u extra zekerheid. Zo ontloopt u het risico dat wij als ontwikkelaar ons niet aan de afspraken houden. Voor Villa Cas Mut geldt slechts een aanbetaling van 10% in plaats van de gemiddelde 20%. Ook zijn we al in een vergevorderd stadium met het bouwen van de villa, waardoor u in dit specifieke geval geen bouw- en grondrente meer betaalt (normaliter circa 5%).

Notaris

De koop en overdracht van de woning vindt plaats bij de notaris en wordt vastgelegd in een notariële akte. De notaris bekijkt of er beslagen op de woning zijn en of de verkoper daadwerkelijk de eigenaar is. De juridische controles zal door uw advocaat moeten worden gedaan. Uw advocaat zal u ook eventueel begeleiden bij de Spaanse bank. Wij stellen u voor aan een aantal advocaten uit ons netwerk waarmee wij dagelijks werken. Uiteraard bent u vrij om te kiezen voor uw eigen advocaat.

Een bundeling van krachten